terug naar portfolio

Het Jeugdsport- & cultuurfonds (JSF) geeft financiële ondersteuning aan ouders die het niet breed hebben. Zij zorgen ervoor dat kinderen van 4 t/m 18 jaar toch kunnen deelnemen aan een culturele activiteit of kunnen sporten. Aan dit project heb ik gewerkt met een aantal klasgenoten. Als interaction designer heb ik mij bezig gehouden met de structuur van de app. Ook heb ik de wensen, behoeften en pijnpunten van de gebruiker meegenomen tijdens het ontwerpen.

De ontwerpvraag

“HOE KUNNEN WE DOOR MIDDEL VAN EEN INTERACTIEVE INTERVENTIE, DRAAIENDE OP DE BLOCKCHAIN TECHNOLOGIE, HET AANVRAAG PROCES VAN HET JEUGDSPORT- & CULTUURFONDS MAKKELIJKER LATEN VERLOPEN”

Het idee

De gebruikers gaven aan dat er behoefte is aan transparantie in het aanvraag proces en ze zich schamen om gebruik te maken van het fonds. Daarnaast is er vaak spraken van een taalbarrière en onbekendheid met betrekking tot de financiële bijdrage, waardoor het fonds niet kan worden aangevraagd.

Ons concept bestaat uit een brief met een pasje die elke ouder thuis krijgt. Door de stappen in de app van het Jeugdsport- & cultuurfonds te doorlopen wordt de pas geactiveerd en wordt er geld op gestort. Wanneer de ouder met het kind sportartikelen gaat kopen, kan de pas worden gescand als een soort klantenkaart. Waardoor de gebruiker geen schaamte meer hoeft te ervaren.